Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rólunk

csapatkep0.jpg

 

Az egyesület története 

Az egyesület alapító tagjai 2015-ben kerültek kapcsolatba a sárkányhajózással és egymással, mint a váci Dunai Sárkányok STE csapatának tagjai, Szabó Miklós edző, Világ- és Európa Bajnok sárkányhajós vezetése alatt. Az edzésekhez egyre több tahitótfalusi lakos csatlakozott, ezért Szabó Miklós javaslatára külön „szigeti” csapatépítés vette kezdetét. Az így kialakult baráti társaságban felmerült az igény egy önálló, helyi szervezet létrehozására, melyre végül 2018-ban került sor. A kezdetben az edzésekre és csapatépítésre koncentráló, egyre nagyobb létszámú közösség hamarosan sárkányhajós és egyéb, evezős versenyeken is megmérettette tudását, melyeken a még mindig kezdőnek számító csapat sikeresen szerepelt, és számos éremmel gazdagította Tahitótfalut.  

 

Célkitűzéseink

Az alapítók felismerve azt, hogy a sport az egészséges életmód, illetve a pozitív életérzés kialakításának egyik eszköze, az egyesület alapításával kívánt hozzájárulni a mozgásban és élményekben gazdag életforma kialakításához, valamint a sárkányhajó és egyéb evezős sportok népszerűsítéséhez, elsajátításához. A sportegyesület elsődleges céljai között szerepel, hogy biztosítsa tagjai, illetve a tagjain kívül mások számára is a rendszeres testedzés és a versenyzés lehetőségét, megkedveltesse és rászoktassa a fiatalokat és a felnőtteket az egészséges életmódra, elősegítse és javítsa a helyi lakosok közösségi életét, Az egészségmegőrzés és feltöltődés mellett, kiemelten fontos az egyesület tagjai számára egy összetartó csapat felépítése. Tevékenységünkről bővebben a "Programjaink" menüpont alatt olvasható.

 

Esélyegyenlőségi szempontok érvényesülése

Az egyesület megalakulása óta törekszik arra, hogy az iskoláskorú gyermek, és a felnőtt lakosság mellett, az idősebb nemzedékek és a fogyatékkal élő, aktív egyének is bevonhatók legyenek minden programba, ennek megfelelően egyenlő esélyű hozzáférést biztosítunk mindenki számára, továbbá tagjaink minden szükséges segítséget megadnak ahhoz, hogy fogyatékkal élő társaik is biztonságosan, bármilyen hátrány elszenvedése nélkül élvezhessék az egyesület programjait, ezzel is erősítve a fogyatékkal élők iránti elfogadást.

 

Eddigi eredményeink

eredmenyek.jpg